PASTIFICIO DUCATO D'AMALFI DI GRAGNANO

Pasta di Gragnano je veľmi známa — v Taliansku aj v zahraničí. Tu je dôvod, prečo:

• Historický pôvod: pochádza z mesta Gragnano, neďaleko Neapola, ktoré je považované za „kolísku cestovín“. Tradičná výroba tu siaha viac ako 500 rokov dozadu.

• Remeselný spôsob výroby: cestoviny sa lisujú bronzovými formami a sušia pomaly pri nízkej teplote, čo im dáva drsný povrch, ktorý lepšie zachytáva omáčku.

• Kvalitné suroviny: vyrábajú sa z tvrdého pšeničného semolina a čistej vody z prameňov Monti Lattari.

• Oficiálne uznanie: od roku 2013 majú označenie IGP (Chránené zemepisné označenie), ktoré chráni tradičnú výrobu v tomto regióne.


Stručne povedané: ide o jedny z najuznávanejších talianskych cestovín na svete, symbol remeselnej kvality a neapolskej tradície. 🍝

Radenie produktov

2 položiek celkom

Výpis produktov

1 lumaconi

Lumaconi sú cestoviny s IGT Gragnano, pomaly sušené a vyrobené z krupice z tvrdej pšenice zmiešanej s vodou z prameňov v pohorí Lattari a následne upravené bronzovými matricami....

Kód: 52
1 tagliatelle

Talianske cestoviny prémiovej kvality z oblasti Gragnano s chráneným zemepisným označením IGP 

Kód: 55

Ovládacie prvky výpisu

2 položiek celkom
Garancia doručenia
nepoškodeného tovaru
Cez 3000 výdajných miest
po celom Slovensku
Doručenie do druhého dňa
na akúkoľvek adresu